OPSKRIFTER, 6.6.2009.
Kartofler med purløgs-citronsmør.
50 g smør røres med skal af ½-1 citron, ½-1 spsk. citronsaft og 1 dl hakket purløg. Vendes i 1 kg friskkogte nye kartofler. Drys med flagesalt.
Marineret gulerodssalat.
Gulerødder i tynde strimler vendes i 2 dl æblemost, ½ dl æblecidereddike, 1 spsk. honning, salt, peber og timian. Lad gerne trække et stykke tid.
Rabarbertrifli.
1 kg rabarber koges med ½ kg rørsukker, 1 flækket vanillestang, 1-2 stjerneanis og 1 spsk. vand ved svag varme uden låg, til rabarberne er møre. Rør så lidt som muligt i kompotten. 4-6 spsk. honning smeltes på en pande og 4 dl havregryn ristes i honningen. Afkøles. Kompot og havregryn lægges sammen i lag og serveres med flødeskum på toppen.
Marinerede jordbær.
½ kg jordbær deles og vendes med en marinade lavet af: ½ dl balsamicoeddike, 2 spsk. honning, korn fra ½ vanillestang, friskkværnet peber efter smag og 1 spsk. hakket mynte. Lad gerne trække ½-1 time. Kan serveres naturel eller med is, creme fraiche, råcreme eller flødeskum
tirsdag den 9. juni 2009
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar