søndag den 21. juni 2009

opskrifter fra åbningsdagen 13. juni

Her kommer et par af Katrine Klinkens opskrifter:

Agurkesalat med bladselleri:

1 agurk og ca. ½ bladselleri skæres i små tern og vendes i en dressing af 1 dl æblecidereddike, 2 spsk nyslynget honning, lidt salt, 1-2 tsk hakket frisk rosmarin, 2-3 tsk hakket frisk mynte og 2 spsk hyldeblomster. til sidst vendes ristede saltede græskarkerner og evt. tyndtskåret rå rabarber i.

Kartoffelsalat med rygeost:

Rygeost vendes med creme fraiche 9% i forholdet 1:1. Heri røres forskellige hakkede krydderurter, salt og peber og tilsidst vendes kolde kogte nye kartofler. Hertil kan serveres en rabarberkompot med eddike og frisk ingefær. Rabarber koges hurtigt med æblecidereddike, rørsukker og frisk ingefær til kompot.

Perlebyg med yoghurt og rabarber:

Perlebyg koges efter anvisningen på pakken og afkøles helt. Rørsukker smeltes på panden til en mørk karamel, hvori tynde skiver af rabarber vendes tillige med friskrever ingefær. Rabarberne tages af varmen når de har smidt væden. Perlebyg, drænede rabarber og græsk yoghurt 10% (eller anden yoghurt eller creme fraiche) vende sammen med hakket mynte og friskrevet ingefær efter smag. Hele sagen serveres med nyslynget honning og hyldeblomster.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar