torsdag den 22. oktober 2009

Nyhedsbrev 6

Kære alle trofaste kunder

Så løb årets (næsten) sidste marked af stabelen i stærk blæst og høj sol. Vi var nogle, der forsøgte at få varmen ved gasblusset. I skuttede Jer ved teltene og smagte den thaiinspirerede græskarsuppe og meget mere - se opskrifterne herunder. Fløj der en helikopter over det danske land forrige lørdag, ville opmærksomheden helt sikkert være faldet på vores lille livfulde og smukke grønne række foran SuperBrugsen, hvor snakken imellem producenter og forbruger overdøvede blæsten.

Vi synes selv, at der blev sat et fint punktum for rækken af Farmers Markeder, og vi regner bestemt med at ville gentage succesen næste år med endnu flere af slagsen. Vi er rigtig glade for, at I og producenterne vil være med til at gøre en helt almindelig lørdag i Sorø lidt mere livlig og sydlandsk, og vi sætter pris på, at I vælger at prioritere økologi og råvarer af høj kvalitet her midt i lavkonjunkturen. Det er de små skridt, som vi kan tage i vores eget lille liv, som virkelig batter noget. Tak for det.

Vi glæder os til at se Jer igen lørdag den 5. december til et hyggeligt julemarked, mere information følger, når vi nærmer os.

Her fra os ønsker vi Jer et rigtigt dejligt efterår, hvor I må tage turen ud til de små gårdbutikker og gøre jeres indkøb.

Mange hilsner fra Louise, Maria og Mette


Opskrifter 10.10.2009

Græskarrisotto
Olivenolie
½-1 lille græskar
2 løg
2 fed hvidløg
400 g risottoris
Evt. 1-2 dl hvidvin
1½ l bouillon
Et par kviste timian
Salt og peber

Løg og hvidløg i tern svitses i olivenolie til de er klare. Tilsæt ris og svits til de er klare. Tilsæt evt. vin og kog væk. Tilsæt græskarkød i tern og timian. Tilsæt bouillon lidt ad gangen, lad det blive opsuget inden der hældes mere på. Bliv ved indtil risene er møre og det hele har en blød konsistens. Smag til med salt og peber, kan serveres med revet parmesan.

Græskarsuppe
Olie
2 løg
4 fed hvidløg
1 chili
3-4 tsk. revet ingefær
1 tsk. korianderfrø
1 tsk. spidskommenfrø
1-2 lime, skal og saft
1 lille græskar
1 dåse kokosmælk
1 l bouillon
Honning
Fiskesauce

Opvarm olie, svits løg, hvidløg, chili, ingefær, koriander og spidskommen. Tilsæt græskar i tern, kokosmælk og bouillon. Lad koge til det hele er mørt. Blendes til glat. Smag til med limeskal og –saft, honning og fiskesauce.

Græskarsalat
Græskar
Æble
Evt. gulerod
Abrikosmarinade
Appelsinsaft
Græskarkerner, ristede

Græskar, æbler og evt. gulerod i tern vendes i en dressing af abrikosmarinade og appelsinsaft (1:1). Drysses med ristede græskarkerner.

Græskarpandekager
6 dl mel
5 dl kærnemælk
3-4 dl revet græskar
3 æg
3-4 spsk. honning
1½ spsk. bagepulver
Revet muskatnød
Revet ingefær
Smør til stegning

Det hele røres sammen til en tyktflydende dej, juster evt. med lidt mere mel eller mælk. Steg som små pandekager i smør.


Æble-græskar-rosmarinkompot
4 store æbler
½ lille græskar
2 kviste rosmarin
1 glas honning
¼-½ glas vand
Vanillepulver
Ingefær
Limeskal og -saft

Skær æbler og græskar i tern. Kog honning op med vand, vanille, ingefær, lime og rosmarin. Put æble- og græskartern i. Simrer til ternene bliver klare. Server til pandekagerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar