onsdag den 16. december 2009

Nyhedsbrev nr. 8

Nyhedsbrev 8


Kære kunder

Så er vi godt på vej mod jul og slutningen på 2009.

Vi vil gerne takke jer alle sammen for at have taget så godt imod Farmers Market ved SuperBrugsen. I al slags vejr har det været nogle skønne lørdage, hvor der er blevet handlet, smagt på og snakket om gode råvarer og økologi.

Vi glæder os til at tage hul på en ny sæson i det nye år, hvor I vil kunne møde såvel gamle som nye producenter med frugt, grøntsager, delikatesser og små overraskelser!

Nedenfor følger opskrifterne på det tilbehør med æbler til julemiddagen, som I fik en prøve på ved julemarkedet den 5. december.

På gensyn til næste år, hvor det første Farmers Market bliver lørdag den 5. Juni 2010. Husk at holde øje med vores blog for spændende interviews, nyheder og gode idéer.

De bedste ønsker fra os alle sammen om en glædelig jul og et godt nytår!

Farmer Market Sorø


Opskrifterne:

Citrusæbler med kanel og vanilje
Pigeoner, så mange man kan spise
2 økologiske citroner
Et stort drys kanel
En knivspids vaniljepulver eller ¼ vaniljestang
Citronsaft og skal blandes med kanel og vanilje og æblestykkerne marineres heri i mindst 15 minutter. Tag af skålen med en ske, så kan det holde sig i en del dage i køleskab.

Æbleflæsk med ingefær og kanel
3 rødløg i grove både
6 store Cox Orangeæbler eller lignende sort i store tern med skræl
Ca. 1 spsk. flydende honning fra Palles Honning
En lille knold revet ingefær
1 tsk. kanel
2 pakker bacon fra Hanegal eller andet bacon af god kvalitet
smages til med salt og peber

Steg bacon på en pande. Tag bacon af og steg løgbådene i fedtet tilsæt æbler og steg videre. Tilsæt krydderier og honning og smag til med salt og peber. Steges længe. Til sidst drysses baconet hen over løg og æbler.

Frugtsalat
2 æbler i mundrette stykker
2 pære i mundrette stykker
2 bananer i skiver
3 dadler i små stykker
1 halv plade chokolade fra Økoladen med kardemomme og ingefær og 1 halv plade med kanel
Evt. hakkede mandler
Saft og skal af 1-2 appelsiner
Et drys kanel
Et drys kardemomme
Det hele blandes sammen og trækker i ca. ½ time

Ingen kommentarer:

Send en kommentar