fredag den 8. oktober 2010

nyhedsbrev nr. 8

Nyhedsbrev 2010 nr. 8


Endnu en gang kunne vi slå de grønne pavilloner op ved SuperBrugsen - og ganske mange denne dag.
Som nogen måske lagde mærke til, havde vi et lille tema kørende om mel og korn. Der var gang i flere forskellige kornkværne, og Kogekunstens brød var igen med os. Desværre regnede det stort set hele dagen, men vejret er vi jo ikke herrer over.
Fra smageboden blev der serveret kornsalat af ølandshvede, honning-lavendelbrød og rødbede-kornotto med feta.

Næste Farmers Market er d. 25. september kl. 9 – 15 foran SuperBrugsen på Frederiksberg. Her vil vi fejre de danske æbler, som jo er nogen af de bedste i verden. I vil desuden som sædvanligt kunne finde grøntsager, honning, brød og kød.

Vi glæder os til at se jer igen til en dejlig dag i økologiens tegn.

Farmers Market i Sorø


Opskrifter fra den 11. september 2010:

Kornsalat

Ølandshvede, eller andre hele korn
Rødløg
Hvidløg
Tomater
Gulerødder
Persillerod
Persille
Mynte
Citronverbena (eller syltet citron, citronskal eller citronmelisse)
Salt
Olivenolie
Hvid balsamicoeddike

Kornene koges i rigeligt vand med salt i ca. 45 minutter (til de er møre). Grøntsagerne skæres i små tern, krydderurterne hakkes og det hele blandes.
Dette er en ret, hvor man bruger de grøntsager og krydderurter man har ved hånden.

Honning-lavendelbrød

1 ¼ dl yoghurt
4 dl vand
1½ tsk. salt
15-20 g. økogær
1 dl honning
1-2 æg
1-2 spsk. olivenolie
1-2 tsk. hakkede lavendelblomster (vil du have meget lavendelsmag, så brug flere blomster)
ca. 1 kg mørdrupgårdmel, eller lignende.

Det hele blandes og æltes meget grundigt, hæver til dobbelt størrelse, det tager ca. 3-5 timer afhængig af temperatur. Skær store klumper af dejen med en skarp kniv og steg brødene i en blanding af olivenolie og smør til de er brune og faste. Spis gerne med flydende honning.

Rødbede-kornotto

1 stort løg i tern
3 fed hvidløg, hakket
4 dl hele korn
½ dl olivenolie
2 rødbeder i små tern
bouillon eller vand
1 bæger salatost med fåremælk

Løg og hvidløg svitses i olie, tilsæt korn og lad det simre i nogle minutter. Tilsæt rødbedetern og et par dl varm bouillon. Kog til bouillonen er opsuget, tilsæt mere bouillon/vand. Fortsæt indtil kornene er meget møre. Smag til med peber og smuldr salatosten over og vend hurtigt rundt. Server straks, evt. drysset med persille.
Rødbeder kan nemt erstattes med andre rodfrugter og salatosten med andre oste, fx selleri og Vesterhavsost, persillerod og Parmesan, gulerod og Pecorino.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar