torsdag den 9. juni 2011

Nyhedsbrev 1/2011


På en fantastisk, varm og solrig lørdag blev tredje sæson med Farmers Market i Sorø skudt i gang. De grønne pavilloner stod på begge sider af parkeringspladsen, og det skabte en rigtig hyggelig stemning at gå gennem en tunnel af skønne dufte, syns- og smagsoplevelser.
Det ”røde guld” – jordbærrene – blev som de tidligere sæsoner hurtigt rakt over bordene, men der er udsigt til mange flere ved det næste marked den 18. juni!
En journalist og en fotograf fra Samvirke kom forbi og lavede en reportage om markedet. Reportagen vil blive bragt i augustnummeret.

I kogepavillonen blev der tryllet med alle de sprøde og spændende salater, som kunne købes på markedet. Markedets nye café bød på skygge, en kop gratis kaffe eller vand, og vi håber, at den fremover vil skabe rammen for snak, stemning og hygge ved markederne.

Opskrifter fra Farmers Market lørdag den 4. juni:

Kartoffelsalat
Nye kartofler koges. Dressing af olivenolie og citronsaft, sennepsfrø, frisk dild og basilikum, salt og friskkværnet peber. Lune kartofler og dressing vendes sammen, så kartoflerne suger dressingen. Strimlet bladgrønt (sennepssalat, salat, spinat fx) vendes i.

Skrap salat med croutoner
Godt brød skæres i tern, 2x2 cm, og steges i rigeligt olie og hvidløg, til de er brune og sprøde. Køl af på fedtsugende papir, så de bliver ved med at være sprøde. Sennepssalat og spinat (og evt. anden salat, afhængig af hvor stærk salaten skal være) anrettes med radiser i flager og croutonerne. Dressing røres som en tynd mayonnaise (pasteuriserede æggeblommer og økologisk rapsolie), tilsæt lidt citronsaft, revet citronskal og flydende honning, salt og peber. Rør gerne hakkede krydderurter i dressingen.

Jordbær-rabarbertrifli
Rabarber koges i en lage af vand og honning eller sukker, krydres med vanille og stjerneanis. Trækker med skiver af jordbær til det er koldt. Hakket estragon, mynte (ikke for meget) og citronskal/citronverbena vendes i. Smag til. Lægges sammen med knuste italienske mandelsmåkager (cantuccini) og råcreme (flødeskum rørt med æggesnaps af pasteuriserede æggeblommer, sukker og lidt vanille). Server gerne med et let drys af revet chokolade.


Velbekomme!

Næste marked er lørdag den 18. juni kl. 9.30 – 14.

Mange grønne hilsner
Farmers Market Sorø

Ingen kommentarer:

Send en kommentar