tirsdag den 28. juni 2011

Nyhedsbrev 2/2011

Lørdag den 18. juni var en regnfuld og lidt kølig dag, og lad os håbe, at sommeren fra nu af vil vise sig fra sin mere milde side! Alligevel fandt mange vej til de grønne pavilloner ved SuperBrugsen, hvor der bl.a. blev handlet den sprødeste salat, røde jordbær med smag af sol og også de delikate grønne jordbær, der med fordel kan anvendes som et lækkert pift til salaten!

Markedets lille café blev flittigt brugt, og det var skønt at høre, hvordan snakken gik om løst og fast! I kogepavillonen blev der lavet en skøn sommersuppe, man kunne varme sig på.

Næste marked er lørdag den 2. juli kl. 9.30-14, hvor vi håber, at solen atter er med os, så vi kan tænde grillen og lave smagsprøver med det lækre økologiske kød!

Vi glæder os til at se jer.

Mange sommerhilsner
Farmers Market Sorø

Opskrifter fra Farmers Market 18. juni:

Suppe til en kølig sommerdag
Løg og friske hvidløg snittes fint og steges blanke i olie. En god håndfuld perlespelt tilsættes, og der hældes en smule eddike (hvidvinseddike eller gerne hyldeblomsteddike) på, som koges væk. Dækkes med rigeligt vand tilsat lidt grøntsagsbouillon og en smule salt. Lad herligheden koge 10-15 minutter. Så tilsættes nye kartofler i mindre stykker, der koger med, men endelig ikke koger ud! Lige inden servering tilsættes strimlet spinat og friske krydderurter efter behag (vi brugte sar og oregano). Smag til med salt og peber og server suppen med et stykke lækkert brød.

Råmarinerede jordbær
Solmodne jordbær skæres i skiver og overhældes med en marinede af frisk citronsaft, rigelig honning og hakket mynte (en mynte med en blid smag). Vi serverede jordbærene på et stykke groft knækbrød som en jordbærmad. Med den lækre marinade kan man bestemt også servere jordbærene med et stykke vanilleis!

Salat med grønne jordbær
Grønne jordbær i både blandes med forskellige salater og friske krydderurter (vi brugte spinat, iceberg og oregano). Herover hældes en dressing lavet med hvidvinseddike, olie (med en neutral smag), citronsaft, salt, peber og smagt til med honning. Pynt gerne med et drys purløgsblomster!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar