mandag den 10. oktober 2011

Nyhedsbrev 9/2011


Lørdag den 8. oktober rundede vi sommersæsonen 2011 af for Farmers Market i Sorø. En lille, men trofast skare producenter lod os tanke op af æbler, æblevin, kød, kartofler, sæber, honning mv., så vi kan klare os indtil julemarkedet i december. Bakkegårdens artiskokker havnede på i al fald ét af byens middagsborde – dampede og med lidt olivenolie og salt, mmm …
Middagsbordet var mit, og jeg var så heldig, at artiskokkerne blev afløst af entrecôte fra Bondegårdens Økologi. Det var på flere måder en speciel oplevelse. Dels fordi kødet er noget af det lækreste, vi i familien har smagt; dels fordi det har en helt anden struktur, end man har vænnet sig til, at kød skal have. Det holdt bedre på saften, og det var fast og mørt på en anden måde. Stegetiden ramte vi af samme grund helt forkert! Tankevækkende – for hvorfor finder vi os i, at kød ikke altid smager og opfører sig sådan?

Tak til producenter og kunder for en god, velsmagende og temmelig regnvåd sommersæson 2011, hvor god snak og gode varer er røget hen over bordene i de grønne pavilloner. Vi ses, når julegaverne skal i hus på
Farmers Markets julemarked den 3. december

Ella, Maria, Susan – og Line

I kogepavillonen lavede vi:
Æblepandekager med pærekompot, ingefærflødeskum og græskarkerne-karamel


Rør en lidt tyk pandekagedej. Tilsæt revet æble/pære, revet citronskal og vanilje. Bag små tykke pandekager på en pande (eller lav de almindelige tynde crêpes).
Lav en kompot af æble og/eller pære ved at koge små tern af frugt med honning og citron- eller appelsinsaft.
Pisk flødeskum (ikke for stift) og riv lidt frisk ingefær i flødeskummet.
Lav græskarkernekaramel: græskarkerner poppes på panden, smelt sukker og lidt honning på panden og rør sammen. Lad det afkøle. Er det blevet stift, hakkes det.
Anret en pandekage med kompot og en lille klat skum, drys med græskarkernekaramel.
Græskar-karamellen kan også røres direkte i flødeskummet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar