fredag den 30. september 2011

Nyhedsbrev 8/2011


I denne nærmest Indian Summer var det en glæde at holde marked 24. september. Georginer pyntede på bordene, og æblerne lyste rødt. Det Portugisiske Hus havde bl.a. grillet torsk på dåse med, fabrikeret i en før hensygnende landsby, der har fået ny dynamik og selvtillid med sin lille konservesfabrik. En dejlig historie ..
Det var nu Bondegårdens Økologis lokale gris og ikke torsk, der havnede i Marias gryder. Kogepavillonen fokuserede på brugen af æbler i det salte køkken. Marias mad-tryllerier kan du lave selv, for her kommer opskrifterne:



Æblepeberrod:

Kog en æblemos af æbletern, gerne med skræl. Smag til med æbleeddike og sukker. Når mosen er kølet lidt af røres friskrevet peberrod i.




Gris i æble:

Smelt smør (ca. 1 spsk) i en gryde og steg skinketern (ca. 500 g) og bacon (ca. 150 g) i små stykker. Tilsæt løg i tern (ca 800 g), timian (en god, stor håndfuld), laurbærblade (4) og stødt koriander (1½ tsk). Steg videre og tilsæt æblebåde (ca 800 g) og græskartern (ca 300g). Hæld æblecidereddike (½-1 dl) på og kog det helt væk. Hæld en "Dark Horse" (schwartzbier fra Ørbæk Bryggeri) på og kog næsten væk. hæld lidt vand og fløde på, så du har den sovsemængde du ønsker. Rør persille i og smag til med salt, peber og sennep. Rør først sennep i, når gryden er taget af varmen. Drys evt med persille ved servering.



Æble-jordskoksalat:
Jordskokker (500g) skrubbes eller skrælles. Skæres i tynde skiver. 3-4 aromatiske, ikke for søde, æbler skæres i tynde både med skræl. Vendes i en dressing af olivenolie, æblecidereddike, sennep, honning og salt. Vend finthakket persille i og drys med græskarkerner, der er blevet ristet på en tør pande til de popper.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar