Så gik sommerferien på hæld og atter var der mulighed for at fylde indkøbskurvene på Farmers Market Sorø. Vi nød både det gode vejr og lifligt blokfløjtespil.
I kogebiksen lavede vi tre retter. Et smuk blomstersalat, stegte græskarblomster og salvieblade og det søde punktum: Citronverbenapandekager med hybencreme og honningkarameliserede valnødder.
Vi glæder os til at se jer igen resten af sæsonen, hvor vi nu holder marked hver 2. lørdag.
Blomstersalat:
Grønkålsblade, bladbeder i forskellige farver, gule rødbeder, fennikel, persille. Det hele snitte fint og blandes med en dressing af olivenolie, kirsebæreddike (Æbibo), rabarbersirup (Æbibo) og lidt salt. Pynt med rigelige mængder af spiselige blomster. Vi brugte hornvioler, morgenfruer, appelsintagetes og blå dusksalvie.
Stegte græskarblomster og salvieblade:
Lav en ret tynd pandekagedej af øl (vi brugte Brown Ale fra Bryggeriet Braunstein), et par æg, lidt salt, revet skal fra en citron og sigtet ølandshvedemel (Meinerts Mølle). Klargør blomsterne ved at fjerne støvdrageren og evt. små insekter. Blade og blomster skal være tørre. Opvarm rigelig olivenolie i en gryde, det skal syde om en træpind, så er olien klar. Dyp blade og blomster i dejen og steg i olien lidt ad gangen. Det syder og sprutter, så pas på. Tag blade og blomster op når dejen er blevet lysebrun og læg dem på fedtsugende papir. Server straks med et drys salt (fx urtesalt fra Æbibo) og et dryp citron.
Citronverbenapandekager med hybencreme og honningkarameliserede valnødder:
Smelt 1 spsk smør og 2 spsk honning på en pande og lad 100-150 g valnødder stege deri til de er brune og karamelliserede. hæld det af panden og køl af på et stykke bagepapir. Hak når det er afkølet.
Rør en tyk pandekagedej af mælk, æg, evt. lidt øl, honning, vanillepulver, revet skal af en citron, hakkede citronverbenablade, sigtet ølandshvedemel og lidt bagepulver.
Steg pandekagerne i smør og lad dem køle lidt.
Pisk ½ l piskefløde til skum og rør et glas syltede hyben og citron (Helle Buttrup) i.
Server pandekagerne toppet med cremen og et drys nødder. Pynt gerne med en lille blomst.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar