mandag den 10. august 2009

Velkommen til blog om Farmers Market i Sorø

Nyhedsbrev 1

Nu står sensommeren for døren og markerne bugner af spændstige grøntsager og solmoden frugt. Og Farmers Market, Sorø er klar til at fortsætte, hvor vi slap i forsommeren.
Det første marked i denne runde bliver d. 15. august, kl. 10-14 og som altid foran SuperBrugsen, Norgesvej 2.
Vi glæder os rigtigt meget, og ved at producenterne også glæder sig til at møde jer alle sammen og få en snak om varerne.
De producenter I kan møde på markedet d. 15. august er:

Lene, Magnus og Gert Lünekilde, som kommer med et væld af dugfriske grøntsager, bl.a. gulerødder, forskellige slags løg, rødbeder, salat, fennikel, forskellige slags squash og meget andet spændende. Lene, Magnus og Gert bor i Valby, men dyrker et stykke jord på Lolland med alverdens spændende grøntsager. De synes at det er vigtigt at alle har muligheden for at smage, hvor godt helt friske grøntsager smager. Derfor står de op før en hvis herre får sko på, for at køre til Lolland lørdag morgen og høste, så de grøntsager I køber af dem bliver ikke friskere. Og der er en verden til forskel på grøntsager der lige er taget op af den lune jord, og dem der har ligget på et varelager i en uge før de kommer hjem til jer!

Palle Frejvald kommer med sin fantastiske Naturhonning, som man vist godt kan kalde en vaskeægte ”terroir-honning”. Palle har nemlig bistader stående mange steder i Sorøs omegn, og i stedet for at blande al honningen sammen til en ensartet vare, vælger han at holde honningen adskilt. Derfor er der stor forskel på om honningen kommer fra urskoven Suserup Skov, Birkemosehus’s økologiske marker eller naturarealerne ved Kongskilde Friluftsgård. Nogen af jer kender måske allerede Palles honning, da den også står på hylderne inde i SuperBrugsen.

Kirsten Lund, La Savonnette, kommer med håndlavede sæber og anden hudpleje, som er fremstillet uden parabener eller andre forstyrrende stoffer. Duftene stammer fra økologiske æteriske olier. Markedet d. 15. august er sidste chance i år for at købe Kirstens lækre sæber, da Kirsten, hendes mand og børn om vinteren vender næsen mod Marokko.

Æbibo bliver ganske ekstraordinært repræsenteret ved dette marked af Mette Stentoft, som er en af initiativtagerne til Farmers Market, Sorø. Da Alice og Niels er forhindret i at




deltage. Mette vil præsentere Niels og Alices sommeræbler, Discovery, Collina og Rubinola. Måske også lidt Skovfogedæbler. Derudover muligvis også pærer, hvis de når at
modne. Vi håber også på at der vil være honning, som bierne indsamler i Æbibos æbleplantage.

Elisabeth Tosti fra Organic Designs kommer med et væld af tøj, fremstillet af certificerede økologiske vegetabilske fibre (eksempelvis bomuld og hamp) eller/og produceret af animalske fibre fra dyr (uld), som er født og opvokset efter statsanerkendte økologiske principper. Organic Designs produkter er også omfattet af sociale kriterier, der forhindrer børnearbejde og sikrer ordentlige arbejdsvilkår. Både miljøkriterier og sociale kriterier er gældende igennem hele produktionsprocessen.

Eva Skov, kogekunsten, kommer med friskt hjemmebagt rugbrød, lavet med ægte surdej og masser af rug. Desuden vil hun have brød og boller med. Hvis vi er heldige får Eva også tid til at bage kager, som hun vil sælge.

Som ny deltager ved Farmers Market i Sorø byder vi velkommen til Jens og Henriette fra Biovin. De forhandler et stort udvalg af økologiske røde og hvide vine, samt specialimporteret økologisk olivenolie. Deres motte er: ”Livet er for kort til dårlig mad og vin”. Vi glæder os i hvert fald til at smage deres produkter.


Desuden vil vi lave en ”smagsprøve-bod” hvor vi vil trylle med nogle af markedets varer, så I kunder kan få inspiration til, hvad I skal bruge jeres indkøb til derhjemme. Vi vil ved dette marked bl.a. bruge bladbeder og fennikel. Opskrifterne vil vi bringe i det næste nyhedsbrev.



Mange grønne hilsner

Louise, Mette og Maria.

1 kommentar:

  1. Hej.
    Jeg ser at Palles honning laver bivokslys.
    Jeg er tiltrukket af at læse at lave dem. Jeg er i Italien og vil høre hvor jeg kan finde vejledning i og materialer og redskaber til at lave det selv.
    På forhånd tak.

    elnabreinholt@gmail.com

    SvarSlet