onsdag den 6. juli 2011

Nyhedsbrev 3/2011

I lørdags måtte vi endnu engang kæmpe mod vandmasserne i de grønne pavilloner, og for en stund så det ud til, at vi vandt slaget, da det holdt inde de sidste par timer!
Regn skulle dog ikke få os ud af sommerstemningen, så vi fik tændt op i grillen og lavede grillspyd med det lækre kød fra Bondegårdens Økologi. Serveret sammen med en lun kartoffelrösti og en sommerlig kornsalat – ja, så kunne vi alligevel mærke sommeren!

Sommertid er også ferietid, men Farmers Market holder ligesom markerne og haverne ikke ferie. Desværre er jordbærsæsonen ved at være slut, og skal fryseren fyldes med selvplukkede jordbær, så benyt denne uge til det. Lørdag den 16. juli kan I igen finde os ved SuperBrugsen med såvel friske grøntsager som spændende kolonialvarer.
God sommer til alle!

Farmers Market Sorø

Opskrifter fra Farmers Market 2. juli 2011:

Sommerlig kornsalat med quinoa, mynte og friske ærter
Quinoa (en type sydamerikanske frø, der koges som ris)
Marv-ærter (almindelige ærter i bælg)
Sukkerærter
Mynte
Et lille frisk løg
Olie
Citron- eller limesaft
Hvidvinseddike
Salt

Quinoa koges 15-20 minutter (eller efter anvisning på pakken). Marværterne udbælges, og sukkerærterne skylles og hakkes i grove stykker. Mynteblade og et lille frisk sommerløg snittes fint og blandes i. En oliedressing røres af olie og citron- eller limesaft og smages til med lidt salt og vineddike.

Grillspyd med sataysauce
Oksekød i småtern (gullashkød)
Olivenolie
Krydderier eller krydderiblanding
1 dåse kokosmælk
2 gode spiseskefulde peanutbutter
2 lime
1 tsk chiliflager
Flydende honning
Peber
Bambusgrillspyd lægges i vand en halv time inden brug. Kødstykkerne marineres mindst en halv time i olivenolie med tørrede krydderier. Vi lavede en med karry og en med en krydderiblanding fra Økotaste. Spid kødstykkerne og nyd duften fra grillen, mens de steger! Kokosmælk og peanutbutter koges sammen. Tilsæt chiliflager, lidt flydende honning, et drys peber og saften fra 2 lime (eller efter behag!) og varm saucen igennem.


Kartoffelrösti
½ kg store og gerne nye kartofler
1 stort frisk løg
1 bundt frisk oregano
Salt og peber
2 æg
Rapsolie

Løg og oregano hakkes fint. Kartoflerne rengøres og rives på den grove side af råkostjernet på et viskestykke, der kan tage lidt af væden fra kartoflerne. Det hele røres sammen med æggene og gives et drys peber og salt. En pande varmes godt op med rigeligt olie! Små frikadeller formes med fingrene – klem lidt af æggevæden fra, men ikke det hele. Lad frikadellerne få en god stegeskorpe, inden de klemmes let flade og vendes. Server med det samme med et let drys groft salt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar