torsdag den 18. august 2011

Nyhedsbrev 4/2011

I lørdags var vejrguderne med os, og vi nød, at det var dejligt solskinsvejr, omend vi kunne mærke en vis feriestemning, da mange var taget udenbys. Til gengæld kunne vi byde på et eksklusivt udvalg af boder med lidt for enhver smag. I kogepavillonen lavede vi en sommerlig salat, rødbederisotto, makrelcigarer og müslipandekager med rødbedesirup.
Lørdag den 30.7 vil vi endnu en gang slå pavillonerne op og glæder os til endnu mere sommermad.

På gensyn,

Farmers Market Sorø

Opskrifter fra 16. juli

So m m e r l i g sal a t :
Bl a n d for s k e l l i g e sal a t b l a d e , spi n a t b l a d e ,
br e d b l a d e t pe r s i l l e, fris k b æl g e d e ær t e r ,
spi s e l i g e blo m s t e r , stri b e d e rø d b e d e r i
st a v e , fint h a k k e t rø d l ø g elle r sal a t l ø g og
rib s . Ve n d me d en dr e s s i n g af 3 del e
oli v e n o l i e , 1 del fru g t e d d i k e og ½- 1 del
ny s l y n g e t ho n n i n g .

Ma k r e l c i g a r e r :
En rø g e t ma k r e l bef r i e s for be n og s k i n d .
Rø r k ø d e t me d fint h a k k e t lø g, fint h a k k e t
fe n n i k e l , ha k k e t pe r s i l l e, pe b e r og 2 s p s k .
græs k yo g h u r t til ”mo u s s e- lig n e n d e ”
ko n s i s t e n s .
Læg en strim m e l ma k r e l m o u s s e på et
fris k t, sp r ø d t s al a t b l a d af rom a i n e- ty p e n
(fx ”Pari s Isla n d ” fra ”De n gr ø n n e
ve r d e n ”). Ru l bl a d e t s am m e n og se r v e r .

Rø d b e d e r i s o t t o me d sol b ær :
To ha k k e d e rø d l ø g s v it s e s i oli v e n o l i e .
Til sæt ½ po s e ar b o r i o- ris o t t o r i s fra
Øk o T a s t e og s v it s til ris e n e er bl e v e t
klar e. Hæl d lidt hv i d v i n elle r
hv i d v i n s e d d i k e på og k o g væk . Til s æt to
rø d b e d e r i ter n og en hå n d f u l d ha k k e d e
sal v i e b l a d e og tilsæt he r e f t e r
h ø n s e b o u i l l o n lidt eft e r lidt og k o g til
ris e n e er mø r e . Hu s k at sma g e til me d
sal t og pe b e r . Lig e in d e n se r v e r i n g rø r e s
lidt ha k k e t pe r s i l l e i s am m e n me d et pa r
hå n d f u l d e fris k e s ol b ær og re v e t
pa r m e s a n .

Mü s l i p a n d e k a g e r me d rø d b e d e s i r u p :
Pa n d e k a g e r :
6 æg rø r e s s am m e n me d en hal v fla s k e
mø r k t øl og ½ l m æl k . Pi s k 1 ts k
va n i ll e p u l v e r , rev e t s k a l af 2 citr o n e r og 4
sp s k . ny s l y n g e t ho n n i n g i. Til sæt lidt ov e r
½ po s e sp e l t m ü s l i fra Øk o T a s t e og
hv e d e m e l til pa s s e n d e ty k k o n s i s t e n s .
Pa n d e k a g e r n e st e g e s i sm ø r og dr y s s e s
på pa n d e n me d fris k e s ol b ær og rib s .
R ø d b e d e s i r u p :
1 k ar t o n m æl k e s y r e g æ r e t rø d b e d e j u i c e fra Øk o T a s t e k o g e s in d til de t hal v e og de r
tilsæt t e s c a. 4-5 sp s k . ny s l y n g e t ho n n i n g . Jæv n ev t. me d me l elle r ma j s s t i v e l s e , hv i s de r
ø n s k e s en ty k ko n s i s t e n s .
Se r v e r pa n d e k a g e r n e me d sir u p p e n , en klat græs k yo g h u r t og fris k e bær .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar