torsdag den 18. august 2011

Nyhedsbrev 5/2011

Lørdag den 30. juli var der sol over Sorø og en helt fantastisk stemning i og omkring de grønne pavilloner. Hvor er det skønt, at flere har taget caféen til sig og tager sig tid til at nyde en smagsprøve eller en kop kaffe derinde! I kogepavillonen havde vi fået tændt op under olien og lavede friterede squashblomster og de sprødeste kartoffelchips med kartofler, der kun netop havde forladt mulden hos Den Grønne Verden Næste marked bliver lørdag den 13. august kl. 9.30 - 14, hvor honning vil spille en fremtrædende rolle sammen med alle de andre skønne råvarer. På gensyn! Farmers Market Sorø

Opskrifter fra 30. juli:

Grøn salat med oksekød
En oksetyksteg af høj kvalitet (vi havde et lækkert stykke kød fra Bondegårdens Økologi) gives en ”rub” med karry og paprika i rigelig mængde og salt og peber. Lad stegen ligge mindst 15 min. iført krydderierne. Herefter steges den på en pande i olivenolie – kun lige netop så kødet varmes igennem.
En squash strimles på den grove side af rivejernet, og sammen med halve løgringe (gerne rødløg) vendes det i en marinade af olie, eddike, honning og de friske krydderier, man har ved hånden. Lad det trække en 20 minutters tid, så løget mister den skarpeste smag. Squash og halve løgringe vendes med sprød grøn salat og anrettes med tyndt skårne skiver af den røde oksesteg. Herover dryppes en dressing lavet med peanutbutter, limesaft, hvidløg, chili, karry, salt og peber.

Friterede squashblomster
Squashblomsterne befries fra deres støvfangere, og de groveste yderblade fjernes. Herefter dyppes de i en tynd pandekagedej (120 g hvedemel el. rismel, 1 æggeblomme, 2½ dl koldt vand – skulle række til ca. 20 blomster) og sænkes straks ned i den varme olivenolie i 1½-2 minutter. Læg dem på fedtsugende papir og giv dem et drys groft salt. Kan evt. dryppes med limesaft.

Kartoffelchips fra jord til bord!
Store, nye kartofler rengøres og skæres i tynde, tynde skiver, der lægges i koldt vand. Varm olivenolie op til det syder omkring en tændstik. Lad kartoffelskiverne dryppe af i en si. Læg forsigtigt en håndfuld kartoffelskiver ned i olien (der kan sprutte!), så de ligger i et jævnt lag. De skal have ca. 5 minutter i olien ved vedvarende omrøring. Når chipsene har den ønskede farve, tages de op med en hulske og lægges på fedtsugende papir og drysses med groft salt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar