søndag den 11. september 2011

Nyhedsbrev 7/2011

Lørdag den 10. september var der ekstra livfuldt omkring Farmers Market, da Sorø Kræmmermarked gjorde os selskab omkring SuperBrugsen. Dagen var præget af glæde og aktivitet, og vi holdt den grønne fane højt blandt kulørte gasballoner, pølsevogn, line dancers og over hundrede kræmmerstande.
Sæsonaktuelle varer som honning, æbler og pærer lod til at tiltrække sig mest opmærksomhed. Man kunne smage på 3 forskellige pæresorter og 5-6 æblesorter. Æbibo præsenterede os for en dejlig æbledessertvin fra Vinperlen, der producerer økologisk sjællandsk vin. Æbledessertvinen Ettena er lavet af tre forskellige æblesorter og lagres på egefade et år, inden den tappes på flaske. Næste år vil Æbibo levere deres gode æbler til vinproduktionen. Mmm …
I kogepavillonen fokuserede vi på æbler, pærer og honning og tryllede søde sager frem til tydelig glæde for ikke mindst børnene.

På glædeligt gensyn den 24. september,
Farmers Market i Sorø

Opskrifter fra 10. september

Pæresalat med appelsin, honning og chokolade

Pærer (vi brugte sorterne Anna, Clara Frijs og gråpære) snittes i tynde flager. En smagfuld lage/saft laves af saft + skal af usprøjtede appelsiner, honning og kornene af en stang vanille. Pærestykkerne trækker i appelsinlagen og blandes med hakket chokolade (el. mandler og nødder). Pæresalaten kan spises, som den er eller sammen med yoghurt, is el. flødeskum.

Pandestegte æble'muffins'

En muffinsdej røres af ½ pk. smør, 3 æg, sukker (eller flydende honning), 2 tsk. bagepulver samt mel til dejen er af passende konsistens som en lidt fast kagedej. Heri kommes masser af æblestykker. Vi krydrede dejen med appelsinsaft og -skal, vanille og et drys kardemomme; et andet forslag kan være varme krydderier som nellike, kanel, muskat, kardemomme og ingefær.
Kagerne formes i frikadellestørrelse og steges i smør på panden. Dryppes med flydende honning og toppes af friske æble- eller pærestykker eller serveres med flødeskum rørt med appelsin.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar