mandag den 18. juni 2012

Marked d. 16. juni 2012

Så var der igen gang i den lille "gågade" dannet af vores grønne pavilloner. Vi synes selv at det er en dejlig måde at stille op på, så vi håber selvfølgelig at der hen over sommeren vil være lige så mange, spændende producenter, så vi kan fortsætte denne opstilling. I den forbindelse vil vi gerne slå et slag for muligheden at komme i vores "frit lejde pavillon". Det er en mulighed man har, hvis man fx har overskud af frugt eller grønt i sin have/kolonihave, hvis man har lyst til at sælge noget hjemmebagt brød eller har andre spændende ting, som man gerne vil deltage med en enkelt gang. Skriv en mail til os, så finder vi ud af mulighederne sammen.
I lørdags nød vi for alvor godt af de første skønne økologiske jordbær. Og hvor er de bare flotte og lækre. Det var dejligt med mange besøgende, caféen trak også, så vi kom op på at lave hele fire retter i lørdags.

Først lavede vi den helt hurtige:

Jordbærsmoothie med rosensirup:

1 bk jordbær fra Bakkegården
knap ½ l mælk
~50 ml rosensirup fra Ryegård (eller efter smag)

Det hele blendes sammen.



Så lavede vi en jordbærsalat:

2 bk jordbær fra Bakkegården
3-5 spsk honning (gerne flydende fra Ryegård)
Hyldeblomster
Mynteblade

Bærrene nippes og skæres i halve eller kvarte, overhældes med honning. Trækker 10 minutter, drys med hyldeblomster og mynteblade. Færdig :-)


Lækkert oksekød fra Bondegårdens økologi kan man også købe på Farmers Market Sorø, og i lørdags lavede vi en salat med krydrede kødboller:

1 ps. blandede salater fra Den Grønne Verden, bl.a. nogle spændende stærktsmagende varianter som japansk sennepssalat og italiensk mælkebøttesalat.
1 pk. hakket oksekød fra Bondegårdens økologi.
Krydderurter, vi brugte: rosmarin, timian, citrontimian, salvie og oregano
salt, peber og et par spsk mel
Olivenolie til stegning
Dressing af 3 dele Moraiolo olivenolie fra Bio-Vin, 1 del æbleeddike, 1 tsk honning og 1 tsk dijonsennep.

Salaterne skylles og afdryppes og lægges på et fad. Kødet æltes med hakkede krydderurter, salt, peber og lidt mel, formes til små kødboller og steges i olivenolie. Når kødbollerne er kølet lidt af, anrettes de på salaten og dressingen hældes over.

Tilslut lavede vi en mild salat med jordbærsalsa:

1 ps. blandede milde salater fra Den Grønne Verden, Tom Thumb og spinat brugte vi.
1 bk jordbær fra Bakkegården
Estragon, mynte og karsesalat
Moraiolo olivenolie fra Bio-Vin, citronsaft, citronskal, honning.

Salat skylles og afdryppes og anrettes på et fad.
Jordbærene hakkes med krydderurterne og røres med olie, citronsaft og -skal, samt honning. Det gør ikke noget at det smatter lidt, men må ikke blive til mos. Salsaen fordeles over salaten og serveres.


Næste marked er allerede på lørdag d. 23.6. Sankt Hans aftens dag, så husk at komme fordi de grønne pavilloner, så I er klar til festen om aftenen.

Vi glæder os til at se jer. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar