mandag den 20. august 2012

Sensommermarked 18. august

Farmers Market slog et slag for det hjemmemalede mel lørdag den 18. august. Det gav anledning til god snak og liv omkring de små hårdtarbejdende kværne … lige indtil den ene ønskede PAUSE i den fugtigt-varme sensommer. Men folk fik smagt brød og pandekager bagt af det helt friske mel. Dets ’grønne’ smag overraskede mange. Mel-leverandør var Nyborggaard http://www.nyborggaard.dk/ . Læs mere om kværne og deres mange fordele på Aurions hjemmeside http://www.aurion.dk/00001/00014/ .

I kogepavillonen lavede vi brødsnacks i form af små grove pandebrød. En grov brøddej rulles ud i små tynde skiver og bages på en pande. Vi hældte derefter en stribe god olivenolie fra BioVin over og dryssede med Æbibos gode kryddersalt. Derefter blev malet mel til en pandekagedej. I dejen blev der først dyppet hele squashblomster (fjern blot støvdrager og evt. insekter), der så straks blev dybstegt på panden. Steges til de er gyldne. Hæld et skvæt citronsaft og et drys salt over og spis med det samme. Resten af dejen blev til duftende pandekager, drysset med sukker iblandet citronskal og spiselige blomster – f.eks. lavendel, bellis, kronblade af georginer, morgenfrue, ærteblomster, rosenblade eller tallerkensmækker. Dinny lavede en salat af sprøde grøntsager og dild fra Den Grønne Verden, overhældt med olie, citronsaft, honning og kryddersalt.
Vores FRIT LEJDE-bod viste sit værd. Det er en bod, vi stiller til rådighed for alle jer, der har et stort eller lille overskud af haven at sælge af (usprøjtet grønt, økologisk bagværk, marmelader, pileflet el. andet). Det er gratis at låne boden, og når man har udsolgt, kan man frit gå hjem. Maria havde høstet blomster og krydder i haven. Efter 4 timer havde hun stort set udsolgt, og dagen indbragte hende knap 600,-. Tag børnene med, eller del boden med din nabo, og få en hyggelig markedsoplevelse.

I weekenden deltager vi i Copenhagen Cooking. Du finder os ved arrangementet Nordic Taste på Carlsberg-grunden i København http://www.copenhagencooking.dk/Program/Nordic-Taste/382
Indtil efterårsferien holder vi Farmers Market hver anden lørdag. Tid og sted som vi plejer: Norgesvej 2 i Sorø (foran SuperBrugsen); 9.30-14.
På glædeligt gensyn den 1. september, hvor de danske æbler og pærer kommer.
Arrangementsgruppen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar