lørdag den 14. juni 2014

Sæson 2014 Åbningsmarked






Solen skinnede og vi havde en meget smuk dag, her til åbningsmarkedet i sæson 2014. Dagen stod i grøntsagernes og urternes tegn og TV2Øst var forbi og filme og interviewe, spændende.
Vi har glædet os til at komme i gang igen og vi fik også fornemmelsen af at mange kunder også havde glædet sig til at vi skulle åbne igen.
 De kommende markeder vil blive afholdt på følgende datoer:
21. juni
28. juni
12. juli
9. august
23. august
6. september
13. september
27. september
11. oktober
25. oktober
29. november (julemarked)
Som altid ved SuperBrugsen mellem kl 9.30 og 14

Til åbningsmarkedet lavede vi tre retter i smagsprøve-boden:

Sommersalat med et lille twist:



Til dressingen røres 1 del rygeost (evt. med ramsløg) med 2 dele creme fraiche 9%. Smag til med salt og peber.
Heri blandes: et bundt radiser i tern, en agurk i tern, tre fintstrimlede nye løg, et bundt hakket dild og hakkede blade fra en stilk mynte (gerne Marokkansk).
Pynt med purløgsblomster




Grøn salat:
 Et bundt strimlet russisk grønkål, tre håndfulde new zealandsk spinat og et hoved rød pluksalat blandes med 4-5 blade strimlet syre, finthakkede løgtop og spiselige blomster efter smag. Vi brugte rosenblade, hornvioler og hyldeblomster.
Det hele vendes med en dressing af jomfru olivenolie, hvidvinseddike, honning og figensennep.


Til slut lavede vi en jordbærrabarber-fool med roser:

Rabarber i stykker koges med sukker (efter smag) og rosenblade. Det skal være helt kogt i stykker. Afkøl. Rør evt flere rosenblade i og gerne nogle hyldeblomster.
Jordbær skæres i kvarte og vendes i rabarberne.
Vendes med letpisket flødeskum og pyntes med rosenblade og hyldeblomster.


Vi ses om en uge og husk at nyde den danske sommer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar