Opskrifter 29.8.2009.
Squashrösti
1 squash, mellemstørrelse
2-3 store kartofler
1 løg
2 æg
Hakkede krydderurter, fx rosmarin og salvie
Salt og peber
Olie til stegning
Squash, løg og kartofler rives på rivejernets grove side. Æg piskes sammen med krydderurter, salt og peber. Løg, squash og kartofler blandes i. Form små flade deller, pres overskydende væde af og steg i olie, til de er godt sprøde udenpå og bløde indeni.
Majs-tomatsuppe
4 majskolber, skær kernerne af
4-5 tomater
1 stort løg
2 fed hvidløg
½-1 chili
Frisk koriander
Olivenolie
Hønsebouillon, ca. 1 L
¼ L piskefløde
Salt og peber
Lime
Hakket løg og hvidløg svitses i olie sammen med chili befriet for frøstole og kerner. Tilsæt tomater i tern og majskerner. Tilsæt bouillon, kog op til kernerne er møre. Blend suppen med piskefløde og hakket koriander, den skal ikke være helt pureret. Smag til med salt og peber. Server med friskpresset lime.
Gulerodssalat
300-400 g gulerødder i tynde strimler (brug grøntsagsskræller)
Frisk mynte, hakket, 1 spsk.
Saft af 1½ lime eller 1 citron
2 spsk. honning
¼ chili
Salt
Rør dressing af hakket mynte, lime- eller citronsaft, honning, salt og hakket chili. Bland gulerodsstrimlerne i.
Stegte krydrede æblebåde med honningristede havregryn
Æbler i både, ca. 1½-2 L
Smør (3 spsk.) og honning (efter smag) til stegning
Vanillepulver
Stødt kardemomme
Grovvalsede havregryn (6 dl)
4 spsk smør
4 spsk honning
Flødeskum eller creme fraiche
Smør og honning smeltes og havregryn steges deri til de er lysebrune, afkøles. Æblebåde steges på panden med smør, honning, vanille og kardemomme. Æblebåde serveres drysset med havregryn og flødeskum.
mandag den 31. august 2009
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar