Nyhedsbrev 3
Kære kunder.
I lørdags var vejret med os, solen skinnede fra formiddag til eftermiddag, kun begyndte det at blæse op sidst på dagen, men i ly af SuperBrugsens beskyttende mur mærkede vi heldigvis ikke meget til det. Efteråret nærmer sig, men markerne bugner af skønne grøntsager, og æblerne bliver tungere og tungere og tynger grene mod jorden.
Vores næste markedsdag er lørdag d. 12.9., hvor vi igen vil være at finde foran SuperBrugsen på Frederiksberg fra kl. 10 til 14. Her vil I møde:
Bakkegården med kartofler, løg, majs, tomater og agurker
Den grønne verden med bladbeder, græskar, krydderurter, bønner og meget mere
Naturhonning, den rene gode vare af Palle Frejvald
Økoloaden med den efterhånden kendte chokolade. Har I prøvet den hvide med lakrids?
Æbibo med æbler i alle afarter og hvad naturen kan byde på af modne sorter
Kogekunsten med Evas rugbrød, boller og små overraskelser
Birkemosehus med de skønneste uldvarer, lavet af uld fra Anne Hjelm Jensens økologiske Gotlandsfår.
Bio-Vin netop hjemvendt fra Toscana med skønne nye forsyninger af biodynamiske vine og olivenolier.
Handberg Design, lokale Mette Handberg, som designer økologisk børnetøj og strik til alle aldre.
Juuls Gårdbutik med alskens spændende delikatesser
Evt. nogle ekstra som pt. overvejer, om de kan presse det ind i kalenderen. Vi arbejder hele tiden på at finde flere producenter, som både er kvalitetsbevidste og økologiske, hvilket ikke altid er en selvfølge. Har I nogle gode bud hører vi gerne fra Jer.
Allerede fredag d. 11. september, vil der være mulighed for at komme tæt på Farmers Market Sorø, idet vi vil være i Madbixen, for at lave mad og fortælle om Farmers Market. Sæt allerede nu kryds i kalenderen, læs mere i Sorø Avis eller på på www.soroe-mbh.dk
Som tidligere oplevede vi stor interesse for smagsprøveboden, det er vi glade for, og håber at vi kan være med til at inspirere jer til at bruge nogle af markedets varer. Her kommer opskrifterne fra den 29.08.:
Squashrösti
1 squash, mellemstørrelse
2-3 store kartofler
1 løg
2 æg
Hakkede krydderurter, fx rosmarin og salvie
Salt og peber
Olie til stegning
Squash, løg og kartofler rives på rivejernets grove side. Æg piskes sammen med krydderurter, salt og peber. Løg, squash og kartofler blandes i. Form små flade deller, pres overskydende væde af og steg i olie, til de er godt sprøde udenpå og bløde indeni.
Majs-tomatsuppe
4 majskolber, skær kernerne af
4-5 tomater
1 stort løg
2 fed hvidløg
½-1 chili
Frisk koriander
Olivenolie
Hønsebouillon, ca. 1 L
¼ L piskefløde
Salt og peber
Lime
Hakket løg og hvidløg svitses i olie sammen med chili befriet for frøstole og kerner. Tilsæt tomater i tern og majskerner. Tilsæt bouillon, kog op til kernerne er møre. Blend suppen med piskefløde og hakket koriander, den skal ikke være helt pureret. Smag til med salt og peber. Server med friskpresset lime.
Gulerodssalat
300-400 g gulerødder i tynde strimler (brug grøntsagsskræller)
Frisk mynte, hakket, 1 spsk.
Saft af 1½ lime eller 1 citron
2 spsk. honning
¼ chili
Salt
Rør dressing af hakket mynte, lime- eller citronsaft, honning, salt og hakket chili. Bland gulerodsstrimlerne i.
Stegte krydrede æblebåde med honningristede havregryn
Æbler i både, ca. 1½-2 L
Smør (3 spsk.) og honning (efter smag) til stegning
Vanillepulver
Stødt kardemomme
Grovvalsede havregryn (6 dl)
4 spsk smør
4 spsk honning
Flødeskum
Smør og honning smeltes og havregryn steges deri til de er lysebrune, afkøles. Æblebåde steges på panden med smør, honning, vanille og kardemomme. Æblebåde serveres drysset med havregryn og flødeskum.
Vi håber, at I vil være med til at styrke den gode cirkel, hvor I kommer, fordi I ved, at producenterne er der med de varer, I har brug for, og hvor producenterne kommer, fordi de ved, at der er købere til deres varer. Så spred endelig det gode budskab om, at Farmers Market er kommet til Sorø, og det er et sted, der er værd at lægge sine indkøb.
Vel mødt den 12. september fra 10-14 foran Superbrugsen på Frederiksberg.
Mange hilsner fra Maria, Louise og Mette
NB! Vi leder stadig efter en eller to engagerede medarrangører, som har lyst til at deltage i planlægning og udførelse af markederne. Interesserer du dig for økologi, kvalitet og lokalt engagement og har lyst til at bruge nogle lørdage i efteråret sammen med nogle søde og idealistiske mennesker, så vil vi rigtigt gerne arbejde sammen med dig!
torsdag den 3. september 2009
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar