Med sol fra en skyfri himmel og en let, kølig vind kunne vi sidste lørdag rigtigt fornemme det milde efterårs komme. De 10 grønne pavilloner ved indgangen til SuperBrugsen skabte rammen for en skøn dag med masser af snak og handel. Fra ”Koge-pavillonen” midt i det hele bredte der sig en liflig duft af gulerodscurry, bladbeder i østerssauce, tomatsalat, stegte squashblomster og pocherede pærer med chokoladesauce. Opskrifterne følger her nedenfor – God appetit!
Næste marked ved SuperBrugsen er lørdag den 26. september 2009 kl. 10-14. Denne dag er i æblets tegn, så I kan godt glæde jer til at se æbler anvendt på mange måder. Måske har I et æbletræ hjemme i haven, så kan I sikkert få lidt inspiration til måder at anvende æblerne på her.
I kan glæde jer til at møde:
Den Grønne Verden med friske grøntsager direkte fra markerne
Æbibo med sprøde æbler og pærer
Bakkegården med de dejligste grøntsager og hjemmesylt
Kogekunsten med det skønne rugbrød, bollerne og små overraskelser
Quist og Tang med børnetøj
Møn økologisk grøntsager kørt til Sorø fra Møn
Økoladen – chokolade, chokolade og chokolade J
Juuls Gårdbutik med saft, krydderier, eddiker og meget, maget andet
Handberg Design med bæredygtigt børnetøj, der appellerer til sanserne
Havebien med nyslynget honning fra Fyn
Biovin med mere af den lækre olivenolie fra Toscana og gode vine
KysØko med sprøde æbler fra plantagen mellem Fuglebjerg og Næstved
Vi vil gerne takke for den store opbakning, I giver markedet. Skulle der være nogen af jer, der kunne tænke sig at give en hånd med i ny og næ med lave lækre retter i ”koge-pavillonen”, sørge for at producenterne har det godt og i det hele taget arrangere Farmers Market ved SuperBrugsen, så sig til!
På gensyn lørdag den 26. september!
Mette, Maria og Louise
Opskrifter 12.9.2009:
Gulerodscurry
2 kg gulerødder skåret i kiler
Olie til stegning
2 spsk. hakket hvidløg
2 spsk. hakket ingefær
1 spsk. hakket korianderrod
2 tsk. korianderfrø, knust
1 tsk. spidskommenfrø, knust
1 chili uden kerner, hakket
1 citron (eller 2 lime), skal og saft
1 løg, hakket
2 ds. kokosmælk
Fiskesauce
Gulerødder steges ved svag varme i olie til de begynder at blive lysebrune. Hvidløg, ingefær, skalotteløg, korianderrod, -frø, spidskommenfrø, chili og citronskal tilsættes. Steger i nogle minutter. Tilsæt kokosmælk, citronsaft og smag til med fiskesauce. Kog ind til ønsket konsistens
Bladbeder i østerssauce
2 bdt. bladbeder
1 spsk. hakket hvidløg
1 spsk. hakket ingefær
Olie til stegning
½ fl. østerssauce (100 ml)
Saft af en citron
Honning
Bladbeder snittes, stængler og blade holdes adskilt. Olie opvarmes og hvidløg og ingefær steges. Tilsæt bladbedestængler og steg ca. 5-7 minutter. Tilsæt østerssauce og citronsaft. Tilsæt bladene og vend rundt til de er faldet sammen. Smag til med lidt honning.
Tomatsalat
Olivenolie, fra Bio-Vin.
Æblecidereddike
Honning, gerne nyslynget
Salt og peber
Bredbladet persille, hakket
Rødløg i tynde skiver
Blandede tomater
Rør en dressing af olivenolie (ca. 2-3 dele) og æblecidereddike (ca. 1 del). Smag til med honning, persille, rødløg, salt og peber. Bland udskårne tomater med dressingen.
Stegte squashblomster
Squash- og/eller græskarblomster
Olivenolie til dybstegning
Mel, gerne stenmalet, men ikke alt for groft.
Æg
Vand
Krydderurt, hakket
Salt og gerne citron til servering
Bland mel, vand og æg til en pandekagedej. Rør hakkede krydderurter i. Tag støvdrageren ud af blomsterne. Hæld olie i en gryde eller dyb sauterpande, den skal stå mindst 3 cm. op ad kanten. Opvarm olien til den syder om en tændstik. Dyp blomsterne enkeltvis i dejen og steg dem på begge sider i olien, til de er lysebrune og sprøde. Læg dem på køkkenrulle til afdrypning og server med det samme drysset med flagesalt og gerne citron til at dryppe med. Salvieblade kan også steges på denne måde, blot skal de kun have meget kort tid.
Pocherede pærer med chokoladesauce
7 pærer
½ l vand
½ glas honning
½ fl. solbæreddike fra Juuls Gårdbutik
2 skiver ingefær
et drys vanillepulver
100 g San Domingo 70% chokolade fra Økoladen
¼ l piskefløde
Pærer skrælles, kernehuset fjernes og de deles i passende stykker. Vand, honning og solbæreddike koges op med ingefær og vanille. Pærerne kommes i og varmen dæmpes, så pærerne kun småsimrer til de er næsten møre. Pærerne fjernes fra varmen og trækker i lagen til de er lunkne. Imens opvarmes chokolade og fløde, til chokoladen akkurat er smeltet, må ikke koge. Pærerne tages op af lagen og serveres med chokoladesaucen. Som variation kan lagen koges ind til en sirup og serveres til pærerne med en klat flødeskum.
mandag den 21. september 2009
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar